• Gazprom a înregistrat o creștere semnificativă de gaze care au fost importate de UE.
  • Contractele de gaze pentru ultimul trimestru se încheie la peste 47 de euro pe MWh.
  • Specialiştii internaţionali avertizează deja că Europa se îndreaptă spre o criză a gazelor.

Compania rusească Gazprom, care este și cel mai mare furnizor de gaze din exteriorul Uniunii Europene, precizează faptul că, a înregistrat o creștere semnificativă de gaze care au fost importate în perioada dintre lunile ianuarie și iulie.

Cu 318,3% crește consumul de gaze importate în Europa din Rusia. România este și ea prin statisticile anunțate de către Gazprom. Imediat după prima jumătate a anului 2021, depozitele interne ale României continuă să fie mult mai goale decât anul 2020. Specialiștii anunță cu va exista o posibilă criză a gazelor în această iarnă, trăgând un semnal de alarmă cu privire la consumul exagerat de gaze și că autoritățile nu au luat măsurile necesare de a acoperi golul rămas. Primele semne ale crizei și-au făcut deja apariția prin prețurile care sunt mai mari ca niciodată.

„Livrările noastre au crescut cu precădere în Turcia (cu 203,9%), Germania (cu 42,2%), Italia (cu 16,2%), Ro­mânia (cu 318,3%), Polonia (cu 14,6%), Serbia (cu 118,15), Bulgaria (cu 47%), Franţa (cu 6%) şi Grecia cu (18,8%). Potrivit datelor preliminare, producţia de gaze a Gazprom a ajuns la 298,2 miliarde de metri cubi în primele şapte luni ale anului, cu 18,4% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut“, se mai arată în statisticile Gazprom.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

De la 18 euro pe MWh în primul trimestru al anului, contractele de gaze pentru ultimul trimestru se încheie la peste 47 de euro pe MWh, specialiştii internaţionali avertizând deja că Europa se îndreaptă spre o criză de alimentare în sezonul rece.