• Instituţiile Financiare Nebancare (IFN) sunt cea mai rapidă variantă de împrumut
  • Nu este recomandat să apelezi la aceste servicii pentru sume mari
  • Dobânzile calculate pe an sunt mari, iar penalizările se acumulează în cascadă

În doar câteva ore, poţi să ai banii de care ai nevoie în cont. Printr-un împrumut rapid, pe o perioadă de 15-30 de zile. Fără bătăi de cap cu birocraţia şi fără giranţi. Instituţiile financiare nebancare sunt cea mai rapidă variantă în lipsa rudelor sau prietenilor cu buget disponibil pentru a te ajuta. Oricât de tentant ar suna, experţii nu îţi recomandă să apelezi la aceste servicii.

Consultantul în educaţie financiară, Adrian Asoltanie, îţi spune că aceste tipuri de împrumuturi ar trebui să fie ultima ta opţiune. Uşurinţa cu care poţi obţine bani poate deveni un viciu. El îţi sugerează să împrumuţi sume mici, pe care să fii sigur că le poţi înapoia rapid.

Adrian Asoltanie, consultant educaţie financiară: Penalizările sunt de 1% pe zi, 2% pe zi. Ele se acumulează în cascadă. Se aplică penalizări, inclusiv la suma care este cu penalizări. Este exponenţială. Creşte fantastic. Ele în niciun caz nu trebuie luate pentru avans la casă, pentru renovarea casei, pentru cumpărat maşină. Când iei pe 200-300 de lei, nu este cu ipotecă. Când ceri 3.000-4.000 de euro, atunci se pune ipotecă pe o proprietate. Şi aici este pericolul, faptul că poţi să rămâi fără casă pornind de la câteva mii de euro. 

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA