• Zona de food delivery se va situa la 600 milioane euro în maximum doi ani, spune Dragoş Petrescu
  • După criză, comenzile online de mâncare vor ajunge la 20-22% din cifra de afaceri
  • 80% dintre comenzile online de mâncare ajung acasă la clienţi, iar 20% în corporaţii

Dragoş Bercea este bucătar de peste 10 ani, iar criza COVID-19 l-a forţat să îşi închidă afacerile pe care le conducea împreună cu familia. Spune că nu a stat prea mult pe gânduri şi s-a reorientat către un business care s-a dezvoltat în epidemie şi care îi va permite să muncească în noua realitate: gustul mâncării livrate direct acasă sau la birou.

Comenzile de mâncare online au crescut de la 3% spre 15% în criză. Cele mai comandate produse sunt ciorba de pui, mititeii la grătar şi sarmale cu mămăligă, iar valoarea medie a unei comenzi este de 20 euro.

„Am un hotel şi un restaurant în Predeal şi o sală de evenimente în Braşov şi am fost nevoie să le închid. Foarte repede a trebuit să mă reprofilez şi am venit în Bucureşti cu acest mare proiect de delivery. Va rămâne o componentă care într-un an, maxim doi, va ajunge la 600 milioane euro numai pe piaţa din România 10.11 CUT 09.49 Astăzi deja avem o piaţă în România de 500 milioane pe livrare 09.53 CUT 10.54 Am investit aproximativ jumătate de milion în acest proiect”, a spus Dragoș Petrescu, bucătar-șef.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?