- Zona de food delivery se va situa la 600 milioane euro în maximum doi ani, spune Dragoş Petrescu
- După criză, comenzile online de mâncare vor ajunge la 20-22% din cifra de afaceri
- 80% dintre comenzile online de mâncare ajung acasă la clienţi, iar 20% în corporaţii
Dragoş Bercea este bucătar de peste 10 ani, iar criza COVID-19 l-a forţat să îşi închidă afacerile pe care le conducea împreună cu familia. Spune că nu a stat prea mult pe gânduri şi s-a reorientat către un business care s-a dezvoltat în epidemie şi care îi va permite să muncească în noua realitate: gustul mâncării livrate direct acasă sau la birou.
Advertisment
Comenzile de mâncare online au crescut de la 3% spre 15% în criză. Cele mai comandate produse sunt ciorba de pui, mititeii la grătar şi sarmale cu mămăligă, iar valoarea medie a unei comenzi este de 20 euro.
„Am un hotel şi un restaurant în Predeal şi o sală de evenimente în Braşov şi am fost nevoie să le închid. Foarte repede a trebuit să mă reprofilez şi am venit în Bucureşti cu acest mare proiect de delivery. Va rămâne o componentă care într-un an, maxim doi, va ajunge la 600 milioane euro numai pe piaţa din România 10.11 CUT 09.49 Astăzi deja avem o piaţă în România de 500 milioane pe livrare 09.53 CUT 10.54 Am investit aproximativ jumătate de milion în acest proiect”, a spus Dragoș Petrescu, bucătar-șef.
Recomandări
- Microsoft a dezvoltat o tehnologie A.I. care va transforma fotografiile în videoclipuri cu „fețe vorbitoare”
- Cătălin Cîrstoiu spune că mandatul său „e pe masa coaliției” și că dacă va pierde sprijinul celor două partide, se va retrage din cursă
- Emma Răducanu a fost eliminată în sferturile de finală ale Porsche Tennis Grand Prix, la Stuttgart
- Tesla recheamă în service 3.878 de vehicule Cybertruck. Care ar fi problema descoperită
- În cât timp ne-ar distruge A.I.-ul? Michael Garrett, cercetător la University of Manchester, spune că omenirea mai are doar 200 de ani
Partenerii noștri