- Celelalte orașe mari ale țării devin mai atractive, au înregistrat între 13.000 și 26.000 de locuințe noi în ultimii cinci ani.
- În 2023, livrările de locuințe în București și Ilfov au scăzut cu 1,3%, ajungând la puțin peste 21.000 de unități.
- Alexandru Ispir: Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea, au înregistrat o creștere semnificativă a construcțiilor de locuințe, datorită dezvoltării economice și infrastructurii
Vrei să investești în imobiliare, dar unde? În 2023, livrările de locuințe în București și Ilfov au scăzut cu 1,3%, ajungând la puțin peste 21.000 de unități. Iar estimările pentru 2024 indică un declin și mai pronunțat. Celelalte orașe mari ale țării devin mai atractive, au înregistrat între 13.000 și 26.000 de locuințe noi în ultimii cinci ani.
Alexandru Ispir, expert imobiliar, spune că în România, în ultimii cinci ani, cele mai multe locuințe s-au construit în zonele cu dezvoltare economică rapidă și o cerere mai mare de locuințe.
Alexandru Ispir: „În special orașele din vestul și nord-vestul țării, precum Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea, au înregistrat o creștere semnificativă a construcțiilor de locuințe, datorită dezvoltării economice și infrastructurii. De asemenea, orașe precum Iași, Brașov și Constanța au avut și ele o creștere notabilă în sectorul construcțiilor de locuințe în ultimii cinci ani.”
„Brașov și Constanța. Unul dintre ele are peisaj montan, iar celălalt deschiderea către mare. Aceste două orașe sunt interesante atât pentru rezidenți permanenți, cât și pentru investitori”, spune Alexandru Ispir