• Microsoft raportează venituri globale mai mari cu 13% în ultimul trimestru din anul fiscal 2020.
  • Câştigul per acţiune s-a situat la 1,46 dolari, depăşind aşteptările analiştilor.
  • Business-ul de cloud comercial al companiei a înregistrat venituri de peste 50 miliarde de dolari pentru întreg anul fiscal.

Microsoft, unul dintre cei mai mari furnizori de software, servicii şi echipamente de IT la nivel global raportează o creştere de 13% a veniturilor, la 38,03 miliarde de dolari pentru al patrulea trimestru din anul fiscal 2020. Compania a raportat un câştig de 1,46 dolari per acţiune, în timp ce analiştii prognozau un câştig de 1,34 dolari per acţiune.

Compania a precizat că business-ul de cloud comercial a înregistrat venituri de peste 50 miliarde dolari pentru întreg anul fiscal. Recent, reţeaua LinkedIn, deţinută de Microsoft, a anunţat că va renunţa la circa 960 de angajaţi sau 6% din forţa de muncă la nivel global, întrucât criza COVID-19 a avut un impact puternic asupra cererii pentru serviciile sale de recrutare.

“Numărul de persoane care utilizează Microsoft Teams a crescut de 4 ori în mai puţin de 2 luni. Peste 200.000 de elevi şi profesori folosesc programul nostru pentru a putea învăţa de la distanţă.  Pe măsură ce societăţile se redeschid, priorităţile se vor orienta spre relansarea afacerilor, cu accentul pe optimizarea costurilor şi adaptarea modelelor de afaceri / ofertelor de produse. Perspectiva locurilor de muncă se va schimba, întrucât se preconizează că adoptarea tehnologiei va crea noi locuri de muncă. Conform analizei noastre, folosind datele din  LinkedIn, în următorii cinci ani se estimează ca România să aibă încă 645.000 de noi locuri de muncă în domeniul tehnologiei, cele mai multe dintre ele fiind în Software Development (400.000) şi Cloud and Data (100.000)”, au declarat reprezentanţii Microsoft România.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE