• În primele două luni, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, faţă de perioada similară din 2021.
  • Cifra de afaceri din comerţul cu mărfuri vândute în cantități mari, serie brută, a crescut pe ansamblu cu douăsprezece procente.
  • Cifra de afaceri din comerţul cu mărfuri vândute în cantități mari, serie brută, în luna februarie a acestui an, comparativ cu luna februarie a anului trecut, a crescut, în termeni nominali.

În primele două luni, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, faţă de perioada similară din 2021. Atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate aproape treizeci de procente, respectiv cu douăzeci și cinci de procente.

Conform Institutului Național de Statistică, în luna februarie a anului curent, cifra de afaceri din comerţul angro (cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor) a crescut. A crescut în termeni nominali, faţă de luna ianuarie 2022, atât ca serie brută cu douăsprezece procente, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul zilelor lucrătoare şi de sezonalitate cu apropae trei procente.

Cifra de afaceri din comerţul cu mărfuri vândute în cantități mari a crescut cu 12%

Cifra de afaceri din comerţul cu mărfuri vândute în cantități mari, serie brută, a crescut pe ansamblu cu douăsprezece procente, datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul specializat al altor produse. Comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+19,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+11,5%), comerţul cu ridicata nespecializat (+11,2%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+8,4%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,0%) şi din comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,0%).

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu șapte procente. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu trei procente.

Cifra de afaceri a comerțului angro, în luna februarie a acestui an, comparativ cu luna februarie a anului trecut, a crescut cu 30%

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, în luna februarie a acestui an, comparativ cu luna februarie a anului trecut, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu treizeci de procente. Asta datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+54,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+53,7%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+41,1%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+26,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+20,9%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+12,9%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,3%).

Comerţul angro al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu patru procente. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2022, comparativ cu luna februarie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu treizeci de procente.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, între prima zi a lunii ianuarie și a douăzeci și opta zi a lunii februarie 2022, comparativ 1.01-28.02.2021, a înregistrat o creştere, în termeni nominali, pe ansamblu, cu treizeci de procente, datorită creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+56,9%).

Al activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+52,9%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+52,8%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+24,9%), comerţului cu ridicata nespecializat (+21,9%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+12,6%), comerţului angro al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+8,4%) şi comerţului cu echipamentul informatic şi de telecomunicaţii (+1,9%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.01-28.02.2022 comparativ cu perioada 1.01-28.02.2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu aproape douăzeci și șase de procente.