• Industria cripto este cuprinsă de anxietate.
  • Bitcoin, care a pierdut 57% în acest an şi 37% în această lună, a scăzut sub 20.000 de dolari în weekend.
  • Evoluţiile din domeniul cripto au coincis cu o scădere a acţiunilor.

Industria criptomonedelor a fost la limită luni dimineaţă, investitorii temându-se că o contagiune a problemelor de la marii jucători de criptomonede ar putea declanşa un cutremur major, relatează Reuters.

Bitcoin, care a pierdut 57% în acest an şi 37% în această lună, a scăzut sub 20.000 de dolari în weekend pentru prima dată din decembrie 2020. Scăderea preţului vine în urma dificultăţilor întâmpinate de mai mulţi jucători importanţi din industrie, în timp ce alte scăderi ar putea avea un efect de recul.

Fondul Three Arrows Capital îşi analizează opţiunile, inclusiv vânzarea de active şi un ajutor din partea unei alte firme, au declarat fondatorii săi pentru Wall Street Journal într-un articol publicat vineri, în aceeaşi zi în care Babel Finance, un creditor criptografic axat pe Asia, a anunţat că va suspenda retragerile.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Creditorul Celsius Network, cu sediul în SUA, a declarat la începutul acestei luni că va suspenda retragerile.

Bitcoin a scăzut sub 20.000 de dolari

Bitcoin se tranzacţiona luni în jurul valorii de 20.000 de dolari, în timp ce ether, tokenul nr. 2, era cotat la 1.075 de dolari, după ce a coborât sub 1.000 de dolari în weekend.

Dacă piaţa merge mai sus, toată lumea respiră uşurată, lucrurile vor fi refinanţate, oamenii vor strânge capitaluri proprii şi toate riscurile se vor disipa. Dar dacă ne mişcăm mult mai jos de aici, cred că ar putea fi o adevărată furtună”, a declarat Adam Farthing, şeful biroului de risc pentru Japonia al furnizorului de lichidităţi criptografice B2C2.

Evoluţiile din domeniul cripto au coincis cu o scădere a acţiunilor, în condiţiile în care acţiunile americane au suferit cel mai mare declin procentual săptămânal din ultimii doi ani, din cauza temerilor legate de creşterea ratelor dobânzilor şi a probabilităţii tot mai mari de recesiune.

Preţul bitcoin a avut tendinţa de a se mişca într-un mod aproximativ similar cu alte active de risc, cum ar fi acţiunile companiilor din tehnologie.

Capitalizarea totală a pieţei criptografice este de aproximativ 870 de miliarde de dolari, potrivit site-ului Coinmarketcap, în scădere de la un vârf de 2.900 de miliarde de dolari în noiembrie 2021.