• Inflația va reveni la o valoare cu o cifră peste un an, spune BNR. Din cauza prețurilor în creștere, francezii devin dependenți de reduceri.
  • 6 din 10 francezi aleg magazinul de unde cumpără în funcție de reduceri. 4 din 10 francezi cumpără mai puține produse pentru igienă.
  • Crește, uite cum crește! Din păcate, nu salariul, ci inflația. Creșterea generală a prețurilor este aproape 14% față de aprilie anul trecut.

Cel mai mult se simt creșterile prețurilor la gaze, combustibili și mâncare. Și nu te aștepta la minuni! Scumpirile vor continua. O spun chiar economiștii BNR.

Un fleac, ar spune cei care au prins anii ’90. După revoluția anticomunistă, prețurile au urcat nebunește. În 1993, inflația depășea 250 la sută. Salariile creșteau de la o lună la alta. Abia în 2005 inflația a avut doar o cifră.

Am putea să luăm exemplu de la francezi. Mai mult de jumătate dintre ei aleg magazinul de unde cumpără mâncare în funcție de promoțiile pe care le oferă. În plus, unu din cinci e gata să își schimbe preferințele și chiar lista de cumpărături în funcție de ce reduceri prind.

Bine, să luăm exemplu până la un punct. Acela în care patru din 10 francezi cumpără mai puțin produse pentru igienă din cauza prețurilor mari.

7 din 10 francezi consideră ofertele și promoțiile foarte importante
6 din 10 francezi aleg de unde cumpără în funcție de promoții
1 din 5 își schimbă lista de cumpărături și preferințe în funcție de promoții
4 din 10 cumpără mai puține produse pentru igienă din cauza prețurilor mari

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN