• Indicele prețurilor de consum din Spania a crescut cu 10,8% în iulie.
  • Rata anuală a inflației în iulie 2022 a fost cea mai mare din septembrie 1984.
  • Inflația franceză a crescut la 6,1% în iulie.

Indicele prețurilor de consum din Spania a crescut cu 10,8% în iulie, de la an la an, a arătat vineri Instituto Nacional de Estadistica (Institutul Național de Statistică) într-un raport preliminar. Rata anuală a inflației în iulie 2022 a fost cea mai mare din septembrie 1984, informează Baha.

Saltul IPC a fost atribuit în principal prețurilor alimentelor și băuturilor nealcoolice și energiei electrice. Pe de altă parte, prețurile combustibililor au scăzut.

De la o lună la alta, rata inflației a scăzut cu 0,2%.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Inflația franceză a crescut la 6,1% în iulie

Indicele prețurilor de consum (IPC) din Franța a crescut cu 6,1% în iulie, potrivit unui raport preliminar al biroului de statistică al țării, INSEE, publicat vineri. Cifra este în creștere față de rata anuală a inflației din iunie, de 5,8%.

Prețurile la energie au urcat cu 28,7% în ritm anual, prețurile la alimente au urcat cu 6,7%, iar prețurile serviciilor au crescut cu 3,9%.

Pe o bază lunară, prețurile de consum ar urma să crească cu 0,3%, în timp ce indicele armonizat al prețurilor de consum ar urma să crească cu 6,8% pe an și cu 0,3% de la lună la lună.