Inflația spaniolă a ajuns la 10,8%, cel mai ridicat nivel din 1984 încoace. În Franța a crescut la 6,1%

30 March 2022, Baden-Wuerttemberg, Stuttgart: Banknotes lie in the cash register of a retail store. The inflation rate in March was 6.3 percent compared to the same month last year, according to the State Statistics Office in Stuttgart. Photo: Marijan Murat/dpa

Indicele prețurilor de consum din Spania a crescut cu 10,8% în iulie, de la an la an, a arătat vineri Instituto Nacional de Estadistica (Institutul Național de Statistică) într-un raport preliminar. Rata anuală a inflației în iulie 2022 a fost cea mai mare din septembrie 1984, informează Baha.

Saltul IPC a fost atribuit în principal prețurilor alimentelor și băuturilor nealcoolice și energiei electrice. Pe de altă parte, prețurile combustibililor au scăzut.

De la o lună la alta, rata inflației a scăzut cu 0,2%.

Inflația franceză a crescut la 6,1% în iulie

Indicele prețurilor de consum (IPC) din Franța a crescut cu 6,1% în iulie, potrivit unui raport preliminar al biroului de statistică al țării, INSEE, publicat vineri. Cifra este în creștere față de rata anuală a inflației din iunie, de 5,8%.

Prețurile la energie au urcat cu 28,7% în ritm anual, prețurile la alimente au urcat cu 6,7%, iar prețurile serviciilor au crescut cu 3,9%.

Pe o bază lunară, prețurile de consum ar urma să crească cu 0,3%, în timp ce indicele armonizat al prețurilor de consum ar urma să crească cu 6,8% pe an și cu 0,3% de la lună la lună.

Exit mobile version