• Înscrierea în Rabla pentru electrocasnice a fost amânată, suspiciuni privind securitatea informatică
  • 100.000 de români sunt așteptați să își schimbe electrocasnicele vechi
  • Suma totală a programului Rabla pentru electrocansice e de 40 de milioane de lei

UPDATE

Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, AFM a amânat înscrierea persoanelor fizice în program.

„Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, anunță instituția pe site.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

ŞTIREA INIŢIALĂ

Vești bune dacă vrei să îți schimbi laptopul, televizorul sau mașina de spălat. Astăzi a luat startul programul Rabla pentru electrocasnice. Programul te ajută să predai electrocasnicele vechi și să primești în loc vouchere de reducere pentru achiziția unor produse noi.

Programul are în acest an un buget total de 40 de milioane de lei şi permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice pentru cel puţin 100.000 de români. Voucherele pe care poți să le primești sunt între 200 și 500 de lei. În lista produselor aflate pe lista Rabla pentru electrocasnice intră de la aspiratoare și mașini de spălat, până la laptopuri și tablete.

Procesul de înscriere este online. Intri în aplicația Administraţiei Fondului pentru Mediu, unde îți completezi datele personale și bifezi aparatul pe care vrei să-l reciclezi. Imediat primești voucherul electronic. Vei putea folosi voucherul în următoarele 15 zile la comercianții autorizați, unde vei preda și vechiul device. Poți preda mai multe electrocasnice și să primești mai multe vouchere.