• Instabilitatea politică din România afectează mediul de afaceri din țară.
  • 10.000 de euro/minut a fost costul lockdownului din România în 2020.
  • În Franţa, scăderea PIB a fost de 280.000 de euro/minut, potrivit calculelor Aleph News.
  • Costul pandemiei în Suedia, la jumătate faţă de cel din România.

Instabilitatea politică din România dă bătăi de cap mediului de business din țară. Într-o criză sanitară fără precedent, Sănătatea a schimbat trei șefi, într-un singur an, iar la capitolul finanțe, nu am început bine anul.

Cheltuielile cresc dublu faţă de nivelul prognozat. Asta după ce anul pandemic 2020 s-a încheiat cu un deficit istoric – de aproape 10%. Cu toate astea, guvernanții cer întrebări, dar nu dau răspunsuri.

Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, cere ca Guvernul să funcționeze în favoarea antreprenorilor. „ Este extrem de neplăcut ca exact în această perioada când am discutat PNRR-ul, accesarea de fonduri europene, modul cum facem reformă în România că să reparăm 30 de ani de încurcături de toate felurile făcute de politicieni de toate culorile posibile, tocmai acum am fi în situația să nu mai avem cu cine negocia”, a spus Florin Pogonaru.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Iar antreprenorul Dumitru Toşa declară că instabilitatea politică poate amâna investițiile. Lucru care îi poate încurca pe antreprenori.

„Aveam un plan ambițios de investiții pentru acest an și tare mi-e teamă să nu mă trezesc. ‘Hai să mai așteptăm un pic, să vedem ce se mai întâmplă la voi în țară’. Ne spun tuturor ‘da, vrem să facem pentru țară, dar realitatea e alta’”, a declarat Dumitru Toşa, vicepreședinte operațional Zarea București.