• Restaurantele din București s-au redeschis azi la interior
  • Restaurantele au voie să funcționeze între orele 6:00-21:00
  • Interioarele vor funcționa la o capacitate de 30%

Ziua porților deschise la restaurante nu a fost și ziua meselor pline. Surpriză. Interioarele restaurantelor sunt libere după 10 luni de baricade. Lumea însă nu se înghesuie, comenzile online rămân la putere. 30% e numărul momentului pentru restaurante. Nu profit, ci mesele disponibile.

Amy Abăluță, corespondent Aleph News: „Iată cum s-a adaptat localul în care mă aflu acum. Au scos o parte dintre mese și le-au înlocuit cu decorațiuni. Apoi te poți așeza la o masă da și la una nu. La mesele la care nu te poți așeza au pus semne care să îți indice acest lucru. Și dacă aceea este o masă ocupată, următoarea masă la care mă pot pune eu este abia aceasta.”

Daniel Irimia, manager City Grill: „În total sunt 44 de angajați în locația noastră. Pe timpul pandemiei am lucrat cu minimul necesar, cu 10 oameni. Începând de astăzi am mai chemat încă 10 angajați. Vor fi chemați treptat până vom ajunge la nivelul de 100%, la cei 44 de angajați.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Andreea Alexandra, chelneriță: „Din punct de vedere financiar, pe perioada în care restaurantele au fost închise în interior a fost greu, spre foarte greu pentru că salariile de ospătar sunt mici, foarte mici. Fără să ascundem, ca să zicem așa, banii noștri sunt mai mult tips-ul.”

Medicii se tem că mica redeschidere e rea pentru sănătate și că procentul de infectare va crește. Chiar încântați de situația de azi nu sunt nici patronii, dar nici unii clienți – mai prudenți.

Șerban Răzvan, director restaurant NOR: „Cu 30% nu există recuperare. La 30% există doar amintirea clientului de servicii și de restaurante. Cu 30% restaurantele nu fac bani.”

Cristiana, clientă: „Nu mi se pare un lucru ok în contextul pandemiei. S-au cel puţin cu măsuri mari de prevenţie.”