• Italia solicită ca de Crăciun să fie închise toate pârtiile de schi din Europa
  • Austria respinge cererea Italiei și precizează că în cazul în care UE va închide pârtiile de schi, va cere despăgubiri.
  • Doar în Elveția stațiunile de schi sunt încă deschise

Austria și Italia se ceartă în privința sezonului de schi din această iarnă. Italia solicită închiderea pârtiilor de schi din toată Europa de Crăciun. Anul acesta nu este posibil „să permitem vacanțe pe zăpadă”, a spus premierul Giuseppe Conte, citat de Süddeutsche Zeitung.

Austria respinge cererea Italiei. „În general nu cred în propunerea italiană de a închide stațiunile de schi austriece”, a declarat ministrul finanțelor Gernot Blümel pentru Reuters. Politicianul conservator a adăugat că, dacă UE ar trebui să pună capăt turismului de iarnă, va cere despăgubiri.

„Dacă UE chiar pretinde că zonele de schi trebuie să rămână închise, asta va însemna costuri de până la două miliarde de euro”, a spus Blümel, referindu-se la o perioadă de aproximativ o lună în jurul Crăciunului.

Turismul reprezintă aproximativ 15% din produsul intern brut al Austriei și creează doar în timpul iernii sute de mii de locuri de muncă. În sezonul de iarnă sunt înregistrate de obicei peste 59 de milioane de înnoptări. În prezent, teleschiurile și gondolele din zonele ghețarilor din Austria sunt închise până pe 6 decembrie din cauza blocării.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Iarna trecută stațiunea tiroleză Ischgl, una dintre cele mai spectaculoase staţiuni de schi din Alpi şi chiar din întreaga lume, cu 238 de kilometri de pârtii, renumită pentru petrecerile sale après-ski, s-a transformat într-un focar de Covid. Mii de turiști din întreaga lume s-au infectat acolo la începutul pandemiei. În special barurile supra-aglomerate din stațiunile de schi au fost considerate terenul ideal de răspândire a virusului.

Și în Italia multe regiuni se află în prezent într-un blocaj care va rămâne în vigoare până cel puțin pe 3 decembrie. Situația este diferită însă în Elveția. În ciuda unui număr mare de infectări, raportat de autoritățile elvețiene, stațiunile de schi sunt deschise.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!