• La 11 ani de la tragedia de la Fukushima, Japonia a început promovarea mâncării Fukushima în Statele Unite ale Americii.
  • Mâncarea a fost oferită spre degustare la New York, vizitatorii primind o cutie care conținea o porție de sushi cu orez de la Fukushima și Sukiyaki.
  • Preparatul este unul specific bucătăriei japoneze, fiind gătit cu carne de vită Wagyu.

Japonia a început promovarea mâncării Fukushima în Statele Unite ale Americii, la 11 ani de la dezastrul nuclear care a avut loc la Fukushima.

Mâncarea prefecturii japoneze a fost oferită spre degustare la New York. Vizitatorii au primit o cutie care conţinea o porţie de sushi făcut cu orez de la Fukushima şi Sukiyaki. Acesta era un preparat tipic din bucătăria japoneză, gătit cu carne de vită Wagyu (printre cele mai bune) din nord-estul ţării.

Dezastrul nuclear de la Fukushima a avut loc la 11 martie 2011. Atunci, un cutremur puternic în largul nord-estului Japoniei a declanșat un tsunami. Acesta s-a soldat cu 15.891 de morți și 2.579 de persoane dispărute. Ca urmare, acesta a dus, ulterior, la o topire nucleară.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Șase japonezi au dezvoltat cancer, după dezastrul nuclear de la Fukushima

Șase tineri japonezi au dat în judecată operatorul centralei nucleare de la Fukushima după ce, din cauza expunerii îndelungate la radiații, au dezvoltat cancer tiroidian în anii care au urmat dezastrului nuclear din 2011.

Reclamanții, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani la momentul dezastrului, susțin că au făcut cancer din pricina contactului propriilor corpuri cu radiațiile. Aceștia au fost supuși unei intervenții chirurgicale, pentru a li se îndepărta, parțial, sau total glanda tiroidă, a declarat avocatul lor, potrivit BBC.

Unii reclamanți au avut dificultăți în avansarea în învățământul superior și în găsirea unui loc de muncă și chiar au renunțat la visurile lor”, a declarat avocatul Kenichi Ido pentru agenția de presă AFP.

Cu toate acestea, operatorul centralei va trebui să afle toate detaliile cauzei, pentru a se convinge că radiațiile au dus la apariția cancerului celor șase tineri. Acțiunea lor în instanță solicită despăgubiri în valoare de 5,4 milioane de dolari (4 milioane de lire sterline) de la operatorul centralei, Tokyo Electric Power Company (Tepco).

Un purtător de cuvânt al Tepco a declarat că societatea este la curent cu depunerea cauzei și că se va ocupa de aceasta, după ce va vedea detaliile plângerii.