• Jeff Bezos, CEO-ul Amazon a vândut acţiuni de 3 miliarde de dolari în săptămâna alegerilor
  • Bezos a vândut acţiunile la un interval de preţ cuprins între 2.951 de dolari şi 3.079 de dolari pe unitate
  • Bezos a afirmat anterior că va vinde aproximativ 1 miliard de acţiuni Amazon în fiecare an pentru a-i investi în compania spaţială Blue Origin

Jeff Bezos, fondator şi CEO al Amazon, cel mai mare retailer din lume, a vândut un pachet de 998.800 de acţiuni la companie în valoare de 3 miliarde de dolari în săptămâna alegerilor din SUA, scrie Market Watch. Pachetul vândut în şedinţele de luni şi marţi reprezintă 1,8% din participaţia lui Bezos la gigantul din tehnologie, iar tranzacţia, parte dintr-un plan mai mare, a fost prestabilită şi se supune regulilor de inside trading, potrivit SEC, autoritatea de supraveghere financiară din SUA.

Bezos a vândut acţiunile la un interval de preţ cuprins între 2.951 de dolari şi 3.079 de dolari pe unitate, chiar într-un moment în care acestea se tranzacţionează aproape de un maxim istoric al tuturor timpurilor. Valoarea participaţiei sale la Amazon, de 10,7% din numărul de acţiuni, a ajuns astfel la 173 de miliarde de dolari.

Aceasta este a treia oară în 2020 când Bezos vinde un pachet substanţial de acţiuni la companie. În februarie, el a vândut acţiuni de circa 3,5 miliarde de dolari, iar în august multimiliardarul a avut vânzări de circa 3 miliarde de dolari, astfel că valoarea tuturor vânzărilor din acest an s-a ridicat la peste 9 miliarde de dolari. Bezos a afirmat anterior că va vinde aproximativ 1 miliard de acţiuni Amazon în fiecare an pentru a-i investi în compania spaţială Blue Origin, visul său de a cuceri spaţiul cosmic.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

În februarie, CEO-ul Amazon a anunţat că va dona 10 miliarde de dolari într-un fond care luptă împotriva schimbărilor climatice, care va oferi granturi organizaţiilor nonprofit, cercetătorilor şi activiştilor. De la începutul anului, acţiunile Amazon se tranzacţionează în creştere cu 75,4%, compania ajungând la 1,6 trilioane de dolari capitalizare.