• 11,2 milioane de turiști au venit pentru Jocurile Olimpice 2024, gradul de ocupare a hotelurilor a fost de 84%.
  • Pentru Airbnb, Jocurile sunt „cel mai mare eveniment din istoria sa”, cu peste 400.000 de cazări în Paris.
  • Cea mai mare notă de plată la un restaurant a fost plătita de un elvețian: 2.377€, urmat de un american cu 1504,5 €.

Profesioniștii din turism fac o primă evaluare pozitivă a Jocurilor Olimpice și speră la un aflux suplimentar de spin-off în zilele următoare.

Cum arată Parisul după Jocurile Olimpice?

Potrivit unui prim raport al Oficiului de Turism publicat luni, 11,2 milioane de vizitatori au participat, cu sau fără bilet, la activități legate de Jocurile Olimpice. Cu cei 4 milioane de vizitatori așteptați la Jocurile Paralimpice, evenimentul ar trebui, așadar, să atragă 15 milioane de vizitatori în total.

Turiștii au fost în principal americani, germani și britanici, mai numeroși decât în aceeași perioadă a anului trecut. Pentru hotelieri, gradele de ocupare, grație străinilor, au ajuns la 84% în Paris intramural, sau cu 10 puncte mai mult decât în aceeași perioadă  a anului trecut. De această creștere beneficiază în special unitățile high-end, cu un grad de ocupare de 85,5% (+16,5 puncte).

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Acest lucru se traduce într-un câștig de 357 de milioane de euro net pentru hotelierii din Franța, conform calculelor firmei MKG, mai ales că prețurile au crescut cu 118%, adică, practic, s-au dublat.

Pentru Airbnb, Jocurile sunt „cel mai mare eveniment din istoria sa”, cu peste 400.000 de călători cazați în regiunea pariziană. Există câștigători și învinși: restauratorii și afacerile aflate departe de siturile olimpice, muzeele și obiectivele turistice precum Disneyland Paris au avut o frecventare scăzută.

Cât și cum au cheltuit turiștii în timpul sejurului la Paris?

A doua zi după încheierea Jocurilor Olimpice, a fost publicat un studiu asupra cifrelor din sectorul restaurantelor.

Potrivit unui prim raport al Biroului de Turism din Paris care a studiat datele a peste 300.000 de facturi ale restaurantelor partenere, sud-africanii sunt cei mai generoși în bacșiș. Ei dau 7,3% din suma facturii. Americanii, de obicei lideri în cursă, se află pe locul doi, cu 6,3% din notă. Pe locul trei, israelienii dau bacșiș în 64% din timp. Cei mai puțin generoși sunt grecii, norvegienii și bulgarii cu o rată de bacșiș stabilită în medie la 4,3% din total.

Cea mai mare notă a fost plătită de un  elvețian în timpul Jocurilor: 2.377 de euro! Din nou înaintea Statelor Unite (1504,5 euro). Dar austriecii au fost cei care au cheltuit cel mai mult în medie: 33,61 euro pe masă.

SUA, Suedia, Olanda, Noua Zeelandă, Danemarca, Hong Kong și Thailanda sunt celelalte țări cu o cheltuială medie de peste 30 de euro pe masă.

Citește și