- Cele mai prudente sectoare rămân IT-ul, construcțiile și agricultura.
- 55% au beneficiat de o majorare anul trecut.
- Creșterile salariale estimate variază între 5% și 30%.
Jumătate dintre angajați se așteaptă la o mărire salarială în 2025, dar doar 10% au fost anunțați oficial. Mulți își bazează speranțele pe politica anuală de creșteri sau pe performanțele individuale.Alții sunt pregătiți să plece dacă nu primesc salariul dorit. Cele mai prudente sectoare rămân IT-ul, construcțiile și agricultura. 55% au beneficiat de o majorare anul trecut, iar 65% consideră că evaluările salariale ar trebui făcute anual. Creșterile salariale estimate variază între 5% și 30%, în funcție de industrie și performanțe.
Advertisment
Sorin Faur, expert HR: „Trebuie să știi să te vinzi, trebuie să știi să te pui în valoare și să arăți asta pentru că nu întotdeauna este evident. Chiar dacă avem acele evaluări anuale, nu întotdeauna sunt bine făcute și uneori, nu neapărat în favoarea angajatului. De aceea, trebuie să fii tu pregătit ca angajat să te vinzi și să arăți ce ai făcut cu adevărat. Fă o analiză a acțiunilor din trecut, foarte clară și obiectivă, numind procese, clienți, care poate au adus venituri companiei. Vorbește despre viitor, că ești pregătit să continui această activitate, ai idei interesante și pentru perioada de viitor. Promite că în continuare vei continua cu inițiative, idei, cu activități”.
Recomandări
Citește și
- Estonia integrează ChatGPT în programa școlară. Alexandru Goga, expert A.I: „Va afecta gândirea rațională a elevilor”
- Katy Perry va pleca în spațiu cu un echipaj exclusiv feminin cu racheta Blue Origin a lui Jeff Bezos
- Universitățile internaționale caută studenți români. Alexandra Bădescu: „Programele pe care le oferă sunt noi, adaptate cerințelor joburilor”
Partenerii noștri