• Banca Centrală Europeană vrea o reglementare globală a monedei Bitcoin
  • Bitcoin a atins un nivel record săptămâna trecută, o creștere de 900%
  • Bitcoin a atins săptămâna trecută recordul de 38.655 de dolari

Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene cere reglementare globală pentru bitcoin. Spune că moneda a fost folosită în activități de spălare de bani sau alte afaceri ilegale, conform Reuters.

George Rotariu, directorul executiv al Bitcoin România, spune că nu bitcoinul a inventat spălarea de bani.

George Rotariu, șeful Bitcoin România: „Vrea să reglementeze bitcoinul? Bitcoinul e format din matematică și cod. Nu prea are ce să reglementeze din punctul meu de vedere. E ușor să faci declarații de genul acesta că ajută la spălarea banilor și așa mai departe, dar știm cu toții că spălarea banilor nu a apărut o dată cu bitcoinul sau criptomonedele. În ceea ce privește tranzacțiile cu criptomonede și în special cu bitcoini acestea pot fi urmărite în toată istoria lor. Adică din ce portofele au venit, până unde au ajuns. Adică eu dacă primesc un 0,1 bitcoini, eu pot să văd de unde provine acel bitcoin și de unde a fost trimis încă de la apariția lui pe piață. Mie mi se pare o declarație lipsită de sens.”

Săptămâna trecută bitcoin a urcat până la un nivel record de aproape 39.000 de dolari. O creștere de peste 900% comparativ cu anul trecut.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM