• Pandemia de Coronavirus închide LATAM Airlines Group pentru o perioadă
  • Operațiunile de transport mărfuri și pasageri nu vor fi afectate pentru că LATAM trece printr-un proces de faliment diferit față de ceea ce știm
  • CEO-ul companiei, Roberto Alvo, a început să stabilească o strategie de viitor ce are în prim plan evoluția, adaptabilitatea și siguranța oamenilor

LATAM Airlines Group este cea mare mare companie de servicii aeriene de transport din America Latină. Din păcate, în cursul zilei de marți aceasta a anunțat pe website-ul său Capitolul 11 din faliment.

Rezervările făcute până în acest moment, plățile către angajați, voucherele de zbor și operațiunile de transport mărfuri și pasageri nu vor fi afectate.

Compania a afirmat că procesul de faliment este unul diferit față de cel cunoscut în alte țări. Mai mult, compania aeriană numește momentul unul de reorganizare financiară prin care beneficiază de un ghidaj clar în colaborarea cu creditorii și cu celelalte părți interesate să ajute LATAM să-și reducă datoriile.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Roberto Alvo, CEO-ul companiei LATAM Airlines Group, a declarat că pandemia de Coronavirus, din cauza căreia s-au impus restricțiile de zbor, este motivul principal pentru care LATAM anunță acum falimentul.

„Așteptăm viitorul de după COVID-19 și ne concentrăm atenția pe transformarea companiei, țintind capabilitatea de a ne adapta la un nou mod de zbor, în timp ce siguranța și sănătatea pasagerilor noștri, dar și a angajaților este pe primul loc pentru noi”, a declarat CEO-ul companiei, Roberto Alvo.