• HORA, organizaţia patronală a hotelurilor şi restaurantelor din România, a aunţat că legea legată de fiscalizarea sumelor provenite din bacşiş, susţinută de companiile din sector, a fost discutată marţi în cadrul Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din cadrul Camerei Deputaţilor.

Potrivit Ziarului Financiar, organizaţia a propus de 7 ani fiscalizarea bacşişului care ar scoate la iveală veniturile reale ale celor care lucrează în acest sector.

HORA propune ca acest bacşiş să fie fiscalizat diferit faţă de salariu.

„Organizaţia HORA a susţinut de la început această reglementare a veniturilor de tip bacşiş, în esenţă fiind vorba despre o transparentizare a acestor venituri, care înseamnă nu doar o normalitate la nivel global, dar şi venituri mai mari la bugetul de stat. Reglementările incluse în Raportul final al Comisiei definesc bacşişul ca fiind orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de valoarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, fiind aplicabil operatorilor economici care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN 5610 – Restaurante şi 5630 – Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”, a menţionat HORA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Organizaţia spune că fiscalizarea bacşişului este o practică europeană care numai în România nu este implementată până la această dată.

HORA spune ca susţine această iniţiativă pe care nu o vede ca pe o măsură de supraimpozitare, ci ca pe o măsură cu impact 100% pozitiv asupra tuturor celor care activează în această industrie.