• Licitația de Anul Nou din Tokyo, Japonia, a atins al doilea cel mai mare preț din istorie.
  • Tonul roșu cântărea 276 de kilograme, echivalentul unei motociclete.
  • Restaurantele cu stele Michelin au câștigat dreptul de a se lăuda cu achiziția.
  • Recordul absolut a fost stabilit în 2019 cu 333,6 milioane de yeni.

Cel mai mare ofertant de la o piață de pește din Tokyo a plătit 1,3 milioane de dolari pentru un ton, al doilea cel mai mare preț plătit vreodată la o licitație anuală prestigioasă de Anul Nou, conform The Guardian.

Tonul de aur

Onodera Group, recompensați cu stele Michelin, au declarat că au plătit duminică 207 milioane de yeni pentru tonul roșu de 276 de kilograme, aproximativ de mărimea și greutatea unei motociclete.

Acesta este al doilea cel mai mare preț plătit la licitația de deschidere a anului în principala piață de pește din Tokyo de când au început să fie colectate date comparabile în 1999.

Recomandări

FĂRĂ GAZ ÎN TRANSNISTRIA
ZENDAYA SE CĂSĂTOREȘTE!
VALIDAT, GATA DE MANDAT
TRUDEAU DEMISIONEAZĂ
SPUI DA DIGITAL
CINE MERGE MAI DEPARTE

Cumpărătorii au plătit cel mai mare preț timp de cinci ani la rând – câștigând drepturi de laudă și o frenezie lucrativă a atenției mass-media din Japonia.

„Primul ton este ceva menit să aducă noroc”, a declarat Shinji Nagao, oficial Onodera, reporterilor după licitație.

Dorința noastră este ca oamenii să-l mănânce și să aibă un an minunat”.

O tradiție anuală

Grupul Onodera a plătit 114 milioane de yeni pentru tonul de top anul trecut.

Dar cel mai mare preț de licitație a fost de 333,6 milioane de yeni pentru un ton roșu de 278 de kilograme în 2019, când piața de pește a fost mutată din zona sa tradițională Tsukiji într-o instalație modernă din Toyosu din apropiere.

Oferta record a fost făcută de autoproclamatul „rege al tonului” Kiyoshi Kimura, care operează lanțul național de restaurante Sushi Zanmai.

În timpul pandemiei Covid-19, tonul de Anul Nou s-a vândut doar la o fracțiune din prețurile de top obișnuite, deoarece populația a fost descurajată să ia masa în oraș, iar restaurantele și-au limitat activitatea.

Citește și