• Speciliștii spun că în viitor restaurantele mari vor dispărea
  • Meniurile restaurantelor vor fi disponibile în mod electronic
  • Jose Gaspar a investit 50.000 de euro în reamenajarea restaurantului său

Regulile impuse de pandemie au însemnat o cheltuială pentru antreprenori. Jose Gaspar este proprietarul restaurantului Dancing Lobster din Capitală. A investit 50.000 de euro în reamenajarea localului, dar și în recondiționarea unei căsuțe de lemn de lângă restaurantul lui, un loc mai intim de luat masa.

Jose Gaspar, proprietar restaurant Dancing Lobster: „Încercăm să revenim bine. Noi, când a venit pandemia, nu eram pregătiți pentru delivery. Am încercat să facem delivery și a ieșit bine. Am reușit să măresc terasa. Am reușit să facem ceva bun, cred eu. Cât am investit? În jur de 50.000 de euro. Vedem la următorul pas dacă a meritat sau nu. Cred că acum vine o vreme mai bună.”

Cât va costa să deschizi un restaurant în viitor

Specialiștii spun că în viitor restaurantele mari vor dispărea, iar meniurile vor fi disponibile electornic. Arhitectul Victor Grosu a vorbit despre costurile deschiderii unui local în viitor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Victor Grosu, architect și fondator Grosu Art Studio: „De exemplu, ai un restaurant de 200 de metri pătrați în care trebuie să faci bucătăria și sala de mese. În jur de 250.000 – 280.000 de euro îți trebuie să deschizi un restaurant de așa gen.”

„În cazul ăsta, vei avea 80 de persoane de servit și vei ajunge la o încasare de 35.000 – 40.000 de euro, în partea cea mai proastă, pe lună. Deci tu vei ajunge să ai undeva la vreo 15.000 – 20.000 de euro câștig lunar și îți vei amortiza investiția cam într-un an jumate, doi.”