• România ocupă locul 53 în clasamentul țărilor unde turismul are de suferit din cauza pandemiei
  • Poziţia pe care ţara noastră o ocupă poate reprezenta atât un avantaj, cât şi un dezavantaj
  • Cu doar 3% din PIB, cât reprezintă turismul în totalul economiei din România, ţara noastră nu a fost atât de afectată de impactul crizei actuale asupra industriei de ospitalitate

Ocupăm poziţia 53 în clasamentul celor mai vulnerabile ţări în ceea ce priveşte impactul crizei actuale asupra industriei de turism, arată datele Organizaţiei Mondiale a Turismului.

România este obişnuită cu poziţii aproape de coada clasamentelor, în urma multor ţări europene, dar de data aceasta poziţia pe care ţara noastră o ocupă poate reprezenta atât un avantaj, cât şi un dezavantaj.

Cu doar 3% din PIB, cât reprezintă turismul în totalul economiei din România, ţara noastră nu a fost atât de afectată de impactul crizei actuale asupra industriei de ospitalitate. Astfel, economia ţării noastre nu a avut atât de mult de pierdut de pe urma scăderilor masive din industria turismului, dar deşi HoReCa reprezintă doar 3% din PIB, numărul angajaţilor din acest sector era la sfârşitul anului trecut de aproximativ 217.900 persoane în decembrie 2019.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Totuşi, la sfârşitul anului fiscat 2020, această cifră va avea de suferit scăderi semnificative, în contextul în care mulţi operatori din industria de HoReCa au disponibilizat oameni pe fondul reducerii cheltuielilor.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!