• Mulți patroni au investit în igluuri acoperite cu folii de plastic
  • În Iaşi şi Constanţa astăzi terasele au primit clienţi în igluuri
  • Costel Alexe și Nelu Tătaru au stat fără mască într-un iglu, ieri

Ştim ce spune legea în privința teraselor. Orice loc care are un acoperiş şi două laturi, e considerat spaţiu închis. Există însă acele mese de șase persoane, acoperite cu pereți transparenți de plastic, cu locuri deschise prin care circulă aerul. Se numesc igluuri. Mulți proprietari au investit zeci de mii de euro în ele și au sperat că așa își vor salva afacerile. Ludovic Orban le-a amintit astăzi că nu e suficient, așa cum au mai spus Arafat și Tătaru.

Ludovic Orban, premierul României: „Și-au tras tot felul de pereți din diferite materiale, e adevărat, glisante, dar atâta timp cât ele sunt glisante dacă le ții tot timpul închise, ele funcționează ca un spațiu închis. Deci, noi n-am interzis terasele. Să fie foarte clar. Dar să fie terase.”

Ştefan Tanjala, proprietar Time Out: „Consider că o situaţie ca cea de faţă este bine a fi analizată punctual şi sunt convins că vom primi un feedback cu cât este de ok. Să ne gândim practic, dunt două mese distanţate, cu câte șase persoane. În cazul unui iglu, sunt separate total. Sunt suprafeţe ventilate, aerisite, dezinfectate şi se poate sta pe o perioadă limitată.”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ramona Pripas, manager restaurant: „Totul, din punctul nostru de vedere, ar fi ok, dar suntem cumva în întuneric. Nu avem şi nişte reguli clare pe care să le urmăm de la autorităţi.”

Ieri, cu o zi înainte să intre restricțiile în vigoare, Nelu Tătaru a fost fotografiat într-un astfel de Iglu, scrie publicația 7iași.ro. Problema e că s-ar fi întâlnit cu Alexe, iar lângă ei au stat soția și copiii fostului ministru al Mediului. Nici măcar unul nu ar fi purtat mască la masă.