• A.I. schimbă dramatic piaţa muncii, iar primii care sunt afectaţi sunt chiar tinerii la început de carieră.
  • Un studiu Forbes arată că 40% dintre manageri preferă să angajeze roboți A.I. în locul absolvenților generației Z.
  • Utilizarea A.I. generative crește riscurile, dar și oportunitățile pentru angajații tineri.

Lumea va fi a celor care înţeleg datele şi au abilitatea de a lucra cu ele, iar aceştia vor trece înaintea specialiştilor din anumite domenii, spune Peter Hinssen, antreprenor în serie, consultant şi autor axat pe domeniul tehnologiei şi inovaţiilor.

Declaraţia a fost făcută în cadrul intervenţiei sale din cea de-a doua zi a Eurelectric Power Summit, unul dintre cele mai puternice evenimente dedicate sectorului energetic, care s-a ţinut în perioada 3-4 iunie la Bruxelles, scrie ZF.

Peter Hinssen: „Viitorul aparține celor care înțeleg datele“

Hinssen a continuat: „Vom vedea oamenii care înțeleg datele care vor trece înaintea specialiștilor. Dovedește-mi ce poți să faci în plus față de A.I. ca să te angajez. Concurența este nemiloasă“. Aceste cuvinte reflectă realitatea dură a pieței muncii, unde roboții cu inteligență artificială devin parteneri sau chiar înlocuitori pentru forța de muncă umană.

Recomandări

SUA ATACĂ IRANUL
CUM E ECONOMIA DUPĂ ATAC
CE URMEAZĂ PT. IRAN
STARMER AVERTIZEAZĂ
CHINA ACUZĂ SUA
LIBER LA HARVARD

Un studiu Forbes relevă o tendință îngrijorătoare pentru tinerii aflați la început de carieră. Aproximativ 40% dintre manageri ar prefera să angajeze roboți A.I. în locul absolvenților din generația Z. Mai mult, 89% dintre liderii de resurse umane evită să angajeze absolvenți recenți, în ciuda dificultăților în găsirea de talente.

Această tendință ridică întrebări serioase despre viitorul tinerilor pe piața muncii. „Este A.I. cea mai nouă amenințare la adresa locurilor de muncă ale generației Z? Pentru 37% dintre managerii din acest studiu, răspunsul este da, roboții devin prima opțiune, nu generația Z“, arată analiza Forbes.