• Aseară, United a publicat o declarație în care se spune că consiliul de administrație începe un proces de explorare a alternativelor strategice pentru club”.
  • Vestea vine la abia la două săptămâni după ce s-a anunțat că Fenway Sports Group, proprietarii americani ai lui Liverpool, au scos la vânzare clubul din Merseyside.
  • Perspectiva unei vânzări ar fi bine primită de mulți suporteri ai lui United, care au militat pentru îndepărtarea americanilor.

Familia Glazer analizează potențiala vânzare a lui Manchester United după o zi dramatică de evoluții pe Old Trafford, în care Cristiano Ronaldo a părăsit clubul cu efect imediat. După vestea plecării starului portughez, s-a aflat că controversații proprietari ai lui United au consultat bancheri de investiții pentru a-și explora opțiunile financiare, inclusiv o vânzare totală sau parțială a unuia dintre cele mai faimoase cluburi din lume.

Aseară, United a publicat o declarație în care se spune că consiliul de administrație începe un proces de explorare a alternativelor strategice pentru club”.

Declarația a continuat: Procesul este conceput pentru a spori creșterea viitoare a clubului, cu scopul final de a poziționa clubul pentru a valorifica oportunitățile atât pe teren, cât și din punct de vedere comercial. Ca parte a acestui proces, Consiliul de Administrație va lua în considerare toate alternativele strategice, inclusiv noi investiții în club, o vânzare sau alte tranzacții care implică societatea.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Vestea vine la abia la două săptămâni după ce s-a anunțat că Fenway Sports Group, proprietarii americani ai lui Liverpool, au scos la vânzare clubul din Merseyside. FSG și Glazers au fost forțele motrice din spatele complotului eșuat al European Super League, care s-a prăbușit anul trecut pe fondul unei reacții furioase.

Speculațiile potrivit cărora Glazerii ar putea vinde United au fost numeroase de ani de zile, iar cei 17 ani în care au deținut clubul au fost marcați de un declin pe teren și de proteste de lungă durată ale fanilor.

Perspectiva unei vânzări ar fi bine primită de mulți suporteri ai lui United, care au militat pentru îndepărtarea americanilor. Jim Ratcliffe, acționarul majoritar miliardar al grupului chimic Ineos, care a susținut United încă din copilărie, a declarat luna trecută că Glazerii i-au spus că nu doresc să vândă clubul.