• Unul dintre cei care au avertizat cu privire la ceea ce va urma este Mark Zuckerberg, CEO al Meta și fondator al Facebook.
  • Zuckerberg a mai spus că, cel mai probabil, Meta nu va înlocui locurile de muncă care vor fi pierdute: „În mod realist, probabil că sunt mulți oameni din companie care nu ar trebui să fie aici”, a spus el.
  • Magnatul a avertizat, de asemenea, că situația îi va face să fie foarte vigilenți cu privire la performanțele angajaților.

Unul dintre cei care au avertizat cu privire la ceea ce va urma este Mark Zuckerberg, CEO al Meta și fondator al Facebook, care a participat săptămâna aceasta la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu angajații săi și a făcut o predicție sumbră.

„Dacă ar trebui să pariez, aș spune că aceasta ar putea fi una dintre cele mai grave recesiuni pe care le-am văzut în istoria recentă”, a declarat Zuckerberg, a cărui companie a anunțat intern că va reduce cu 30% angajările în domeniul ingineriei, de la aproximativ 10.000 la 6.000-7.000 de angajați în acest an.

Zuckerberg a mai spus că, cel mai probabil, Meta nu va înlocui locurile de muncă care vor fi pierdute: „În mod realist, probabil că sunt mulți oameni din companie care nu ar trebui să fie aici”, a spus el.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Magnatul a avertizat, de asemenea, că situația îi va face să fie foarte vigilenți cu privire la performanțele angajaților: „O parte din speranța mea de a crește așteptările, de a avea obiective mai agresive și de a crește puțin căldura, este că eu cred că unii dintre voi ar putea decide că acest loc nu este pentru voi, iar această auto-selecție ar fi în regulă pentru mine.

Cuvintele lui Zuckerberg au fost reluate de Chris Cox, directorul de produs al Meta: „Trăim vremuri grele, iar vânturile din față sunt puternice. Trebuie să ne desfășurăm fără probleme într-un mediu cu o creștere mai lentă, în care echipele nu trebuie să se aștepte la un aflux uriaș de noi ingineri și bugete”.