- Austriaca Marlene Engelhorn își împarte averea de 27 mil.$ ONG-urilor.
- Ea a selectat 50 de organizații care vor primi 90% din moștenirea ei.
- Marlene: Am moștenit o avere fără să fi făcut ceva pentru a o merita.
Ce ți-e și cu moștenirile astea! În timp ce unii nu știu cum să pună mâna pe averile familiei, alții le donează organizațiilor caritabile.
Austriaca Marlene Engelhorn, care a anunțat în urmă cu câteva luni că își donează toată moștenirea, a selectat 50 de ONG-uri cărora le va împărți 27 de milioane de euro. Dintre cele 50 de instituții norocoase, Societatea Austriacă pentru Conservarea Naturii primește cei mai mulți bani, 1,7 milioane. Iar ONG-ul Neunerhaus, care se ocupă de cazuri sociale, va lua 1,6 milioane de euro.
Dar mai la vest de Austria, în Marea Britanie, luptele pentru averi se duc pe foarte mulți bani. Asta pentru că Milleniallii vor pune mâna pe cea mai mare moștenire a unei generații – 84.000 de miliarde de euro.
Anual, 10.000 de britanici își duc rudele în fața instanței din cauza moștenirilor. În primele 9 luni din 2023, numărul acestor cazuri s-a dublat față de aceeași perioadă a anului 2016. Pe de altă parte, cu moșteniri sau nu, Generația Z este cea mai leneșă, arată un sondaj Homebase. Chiar și 50% dintre tinerii din această generație recunosc că nu au o conexiune cu…munca.
În România nu sunt prea multe moșteriniri de împărțit, dar Guvernul are bani de aruncat ba în salariul minim, ba în lefurile magistraților. Sau să foloească banii pe post de ajutoare pentru fermieri. Executivul va vărsa 1,4 miliarde de lei pentru agricultori, cu 650 de milioane de lei mai mult decât era prevăzut în bugetul inițial.