• În primele 6 zile de Rabla Plus 2021 au fost depuse dosare pentru 413 ecotichete
  • În aceeași perioadă a programului din 2020, au fost cerute 7 ecotichete
  • Poți primi 45.000 lei pentru mașini electrice și 20.000 lei pentru cele hibrid

Mașinile electrice prind viteză în România. Asta se vede din cererile depuse la programul Rabla Plus în primele șase zile în care au fost depuse cereri.

Cât de mare este interesul?

Enorm! În primele 6 zile lucrătoare de la începerea programului Rabla Plus, au fost depuse cereri pentru șase mașini electrice și una hibrid. Anul acesta, tot în șase zile, au fost depuse cereri pentru 413 vehicule nepoluante: 163 de hibride și 250 de electrice.

Care sunt noutățile de anul acesta pentru Rabla Plus!

Sunt două tipuri de ecotichete. 45 de mii de lei pentru mașinile full electrice și 20 de mii pentru cele hibrid plug-în. Dar totuși- atenție- nu poți să primești mai mult de jumătate din valoarea autoturismului. Dacă renunți la mașina ta veche poluantă, o să primești atât prima de casare acordată prin Rabla Clasic, cât și ecotichetul alocat prin Rabla Plus. Valabilitatea notei de înscriere a fost și aici extinsă la 240 de zile. A crescut și finanțarea pentru motociclete electrice și a ajuns la 5.500 de lei. Din ce am vorbit, oamenii sunt tot mai încântați pentru că mașinile electrice devin din ce în ce mai accesibile, iar programul Rabla Plus ajută cu siguranță.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT