Printre altele, luna aceasta, ANAF scoate la licitaţie câteva vehicule. Din lista Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), atrage atenţia o Skoda Octavia, fabricată în anul 2004, scoasă la vânzare pentru mai puţin de 1.000 de euro. Aceasta este cea mai accesibilă mașină din lista de autoturisme scoase la licitație de ANAF (DGRFP București) în ianuarie.
Advertisment
Alte autoturisme ieftine scoase de ANAF la licitație sunt un Peugeot 307 din anul 2005 cu un preţ de pornire al licitaţiei de 4.917 lei, fără TVA și un autoturism Volkswagen Transporter din anul 2000 cu un preţ de pornire al licitaţiei de 5.114 lei, fără TVA. În parcul ANAF mai există spre valorificare și o lotcă uzată, din lemn, evaluată la 250 de lei, precum și o barcă pneumatică peticită Seahawk 3, cu vâsle și fără dop, pe care ANAF a evaluat-o la 70 de lei.
Bunurile sunt valorificate de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice prin licitaţie publică. Cei interesaţi de cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop şi până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare.
Recomandări
Mai sunt ofertate în această perioadă și două terenuri intravilane în localitatea Pantelimon, județul Ilfov, unul de 348 mp cu preț de pornire a licitației de 141.950 de lei (exclusiv TVA), echivalentul a 29.700 de euro, și altul de 149 mp cu preț de pornire de 261.900 de lei, adică 54.800 de euro, ambele laolaltă cu clădirile edificate pe suprafață.
Mai sunt la ofertă în luna ianuarie construcții și bunuri imobile în Galați, Bihor, Reșița, Onești, Turda sau Ploiești, în timp ce în procedură de valorificare mai sunt așteptate să intre alte terenuri, proprietăți și construcții evaluate de ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate) în ultima perioadă.
În luna decembrie, ANAF a anunțat că a vândut automobilul de teren ARO fabricat în 1977 ce i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu, bun evaluat la 137.500 de lei și valorificat la prețul de 189.180 de lei la a doua licitație. La aceasta au participat cinci ofertanți.
În 2017, suma totală de bani rezultată din valorificarea bunurilor mobile și imobile confiscate în acel an s-a ridicat la aproape 3,7 milioane de lei. În 2016, suma a fost de peste 20 milioane de lei.
Sursă: Mediafax
Partenerii noștri