• Melinda French Gates nu mai vrea să doneze sume mari din averea sa către fundația înființată în 2010, alături de fostul ei soț, Bill Gates.
  • Miliardara își propune, mai curând, să distribuie averea proprie unor organizații caritabile – un plan pe care l-a oficializat după divorțul de Bill Gates.
  • Bill Gates și Melinda French Gates au divorțat în mai 2021, după un mariaj de 27 de ani.

Melinda French Gates nu va mai dona, după aproape un an de la divorț, sume însemnate din averea sa fundației „Giving Pledge”, înființate alături de fostul său soț, Bill Gates. În schimb, miliardara intenționează să își distribuie averea unor organizații caritabile.

Fosta soție a cofondatorului Microsoft, Bill Gates, nu va mai direcționa din profitul propriu sume semnificative către fundația înființată în 2010 alături de Gates. Melinda își propune, mai curând, să distribuie averea proprie unor organizații caritabile – un plan pe care l-a oficializat după divorțul de Bill Gates, potrivit The Wall Street Journal.

Recunosc absurditatea concentrării unei averi atât de mari în mâinile unei singure persoane și cred că singurul lucru responsabil pe care trebuie să-l faci cu o avere atât de mare este să o dăruiești – cât mai atent și cu impact posibil.„, a scris Melinda French Gates într-o scrisoare „Giving Pledge”, publicată în noiembrie.

În 2010, la înființarea fundației, Melinda French Gates și, acum fostul ei soț, Bill Gates au promis într-o scrisoare comună că vor dona cea mai mare parte a averii lor fundației care le poartă numele. „Giving Pledge” a fost inițiată în acel an de cuplul acum divorțat și de miliardarul Warren Buffet pentru a-i încuraja pe cei mai bogați oameni din lume să doneze mai mult de jumătate din averea lor unor cauze caritabile sau unor organizații filantropice. Cei care se înscriu în „Giving Pledge” își prezintă, de obicei, planurile de donații în scrisori publicate online.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Bill și Melinda conduc împreună în prezent Fundația Gates, dar Melinda a fost de acord să se retragă anul viitor dacă cei doi decid că nu mai pot lucra cot la cot.

Bill Gates și Melinda French Gates au divorțat în mai 2021, după un mariaj de 27 de ani.