• Compania se alătură altor firme de tehnologie, printre care Snap, Twitter, care concediază angajați pe fondul temerilor legate de inflație și recesiune.
  • În urma anunțului, cotațiile futures ale acțiunilor Meta au crescut cu peste 4,5%.
  • În ultimele 12 luni, prețul său a scăzut cu 71,24%.

Compania mamă a Facebook, Meta, a concediat peste 11.000 de angajați, reducându-și cu 13% numărul de angajați, a anunțat miercuri directorul general Mark Zuckerberg.

Vreau să-mi asum responsabilitatea pentru aceste decizii și pentru modul în care am ajuns aici”, a scris Zuckerberg într-o scrisoare adresată miercuri angajaților.

Știu că este greu pentru toată lumea și îmi pare rău în special pentru cei afectați”. Meta s-a alăturat altor firme de tehnologie, precum Snap, și Twitter care au concediat angajați pe fondul temerilor legate de inflație și recesiune.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

De asemenea, luăm o serie de măsuri suplimentare pentru a deveni o companie mai suplu și mai eficientă, reducând cheltuielile discreționare și prelungind înghețarea angajărilor până în primul trimestru”, a spus Zuckerberg.

În ceea ce privește modul în care compania a ajuns în acest punct, el a explicat că, în timpul pandemiei, lumea s-a mutat rapid pe internet și mulți oameni au estimat că această accelerare va continua și după ce pandemia se va încheia.

Și eu am crezut la fel, așa că am luat decizia de a ne crește semnificativ investițiile. Din nefericire, acest lucru nu a decurs așa cum mă așteptam. Nu numai că comerțul online a revenit la tendințele anterioare, dar recesiunea macroeconomică, concurența crescută și pierderea semnalului publicitar au făcut ca veniturile noastre să fie mult mai mici decât mă așteptam. Am greșit și îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru”, a declarat el.

În urma anunțului, cotațiile futures ale acțiunilor Meta au crescut cu peste 4,5%. În ultimele 12 luni, prețul său a scăzut cu 71,24%.