• Daniel Kretinsky a cumpărat un castel situat la sud-vest de Paris pentru 43 de milioane de euro.
  • Chateau du Marais are un parc și un lac lung de 550 de metri.
  • Achiziția este o investiție comună 50-50 cu un alt investitor.

Un grup de investiţii susţinut de miliardarul ceh Daniel Kretinsky a cumpărat un castel situat la sud-vest de Paris pentru 43 de milioane de euro (43,1 milioane de dolari), cu intenţia de a-l transforma într-un complex hotelier de lux, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune, conform Bloomberg.

Kretinsky a achiziţionat Chateau du Marais şi terenul din jurul acestuia în cursul verii de la o familie aristocratică franceză, potrivit unor documente consultate de Bloomberg.

Un purtător de cuvânt al lui Kretinsky a declarat că achiziţia este o investiţie comună 50-50 cu Jiri Smejc, directorul general al grupului de investiţii ceh deţinut de familia miliardară Kellner.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI E CĂUTAT DE ARMATĂ
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Kretinsky, în vârstă de 47 de ani, şi-a făcut averea cumpărând centrale electrice cu grupul său EPH, iar în prezent este investitor în Royal Mail Plc, West Ham FC şi în grupuri de vânzare, inclusiv Casino Guichard-Perrachon SA şi Fnac Darty SA din Franţa, deţinând şi o participaţie în Le Monde.

Chateau du Marais, situat la 36 de kilometri de Paris, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură Ludovic al XVI-lea. Acesta cuprinde mai multe clădiri, un lac lung de 550 de metri şi un parc în stil englezesc.

,,Planul este de a renova complet interiorul pentru a crea un hotel de lux”, a declarat primarul din Val-Saint-Germain, Serge Deloges, unde se află castelul. “Acest lucru nu poate fi decât un lucru bun pentru oraş”.

De intermediere s-a ocupat Gregoire de Commarque, iar de lucrările de renovare se va ocupa biroul de arhitectură Perrot & Richard, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune.