• Jack Ma a fost înlocuit din emisiunea Africa’s Business Heroes, un show de talent dedicat antreprenorilor
  • Miliardarul a avut un discurs critic asupra autorităţilor chineze
  • Beijingul a lansat o anchetă în legătură cu Alibaba, compania deţinută de Ma

Jack Ma nu mai face parte din show-ul de televiziune Africa’s Business Heroes, pe care chiar el l-a creat, relatează Financial Times. Incidentul s-a produs după ce miliardarul a intrat în atenţia preşedintelui Xi Jinping.

Ma a fost înlocuit din rolul de jurat al emisiunii, fotografia sa a fost scoasă de pe site-ul show-ului şi totodată nu mai apare nici în clipul de prezentare al emsiunii.

Miliardarul a criticat autorităţile de reglementare din China şi băncile de stat. În urma discursului, Beijingul a declanaşat o anchetă în legătură cu Alibaba, compania lui Ma, în privința unor presupuse practici monopoliste. De asemenea, și Ant Group, companie afiliată Alibaba, se află pe lista autorităților chineze.

Recomandări

UK ȘI SUA ATCĂ HOUTHI
CIOLACU PROMITE SOLIDARITATE UCRAINEI
CE CALITĂȚI ARE BĂRBATUL IDEAL
UCRAINA REZISTĂ DE DOI ANI
FIICA LUI OBAMA ÎȘI SCHIMBĂ NUMELE
CORPUL LUI NAVALNÎI A FOST PREDAT FAMILIEI

Un purtător de cuvânt al Alibaba a declarat că Ma nu a mai apărut în finala show-ului de talente din cauza programului încărcat. Chiar dacă finala a fost înregistrată în luna noiembrie, ea va fi difuzată în primăvară.

În luna august, Ma i-a felicitat pe cei 20 de antreprenori, participanţi la emisiune, şi a spus că abia aşteaptă să îi întâlnească. Acesta este şi unul dintre ultimele mesaje postate pe Twitter de Ma.