Milionarii din Dubai stimulează cererea globală pentru avioane private

În miez de noapte, pe terminalul VIP al aeroportului Mohammed Bin Rashid din Dubai, un avion privat de lux, cu 14 locuri, se pregătește de decolare către Europa. Acesta servește un client ultra-bogat, care solicită personalizări excepționale, inclusiv mâncăruri fast-food precum Big Mac și KFC, pregătite pentru zbor. Lilit Avetikyan, CEO al companiei Voyex, explică cum îndeplinesc dorințele clienților lor bogați cu servicii de lux complete.

Dubaiul a devenit un magnet pentru milionari, cu peste 6.700 de persoane cu averi mari așteptate să se mute în EAU în 2024. În acest context, cererea pentru aviația privată crește rapid. Piața avioanelor private din Orientul Mijlociu este estimată să ajungă la 943 de milioane de dolari până în 2029.

Totuși, aviația privată este sub presiune din cauza impactului său asupra mediului. Deși unele țări, precum Olanda, plănuiesc interzicerea avioanelor private pentru a reduce emisiile de carbon, industria se adaptează prin explorarea combustibilului durabil pentru aviație (SAF), care poate reduce emisiile cu până la 80%. Companii precum Voyex nu oferă compensații de carbon, dar se implică în inițiative de mediu.

Exit mobile version