• Peste 100 de mine de cărbune din China își vor opri temporar activitatea pentru a celebra centenarul partidului
  • Pe data de 1 iulie, partidul comunist chinez va împlini 100 de ani de existență
  • Prețul cărbunelui este cu 40% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut

Peste 100 de mine de cărbune din China își vor opri temporar activitatea pentru a celebra centenarul partidului comunist chinez, informează Bloomberg.

Pe data de 1 iulie, partidul comunist chinez va împlini 100 de ani de existență. Acest lucru a fost transformat într-o „zi a muncii”, întrucât peste minerii își vor opri temporar activitatea. În provincia Shanxi, 128 de mine de combustibil fosil, aproximativ un sfert din totalul minelor de cărbune din regiune, își vor opri activitatea. În provincia Hubei, toate minele vor lua o pauză până pe 5 iulie, dar numărul lor este substanțial mai mic, doar 17.

Totuși, experții sunt pesimiști cu privire la acest eveniment. Cărbunele se bucură deja de o cerere foarte mare și de o majorare a prețului pe măsură, iar analiștii susțin că această pauză va accentua fenomenul. Minele ce își vor opri temporar activitatea sunt printre cele mai importante din China.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mai mult de atât, unele zone vor opri și rețelele normale de transport a cărbunelui, interzicând intrarea camioanelor pe teritoriul lor. Din punct de vedere financiar, contractele de tip futures pe piața de cărbune este în continuă creștere de 5 săptămâni, prețul ajungând până la aproximativ 102 euro pe tonă. Prețul este cu 40% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, raportează sursa citată.