1,4 milioane de români au rămas fără job din cauza coronacrizei. Cât cheltuie Guvernul cu ei

Ministrul muncii: 1,5 milioane de români primesc şomaj tehnic. Am făcut plăţi în valoare de 2,5 miliarde de lei Sursă foto: Mediafaxfoto
  • Guvernul a plătit 2,5 miliarde de lei pentru românii aflaţi în şomaj tehnic
  • 1,4 milioane de angajaţi au rămas fără job din cauza crizei
  • 130.000 de liber profesionişti au cerut şomaj tehnic plătit de stat

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, spune că 1,5 milioane de români rămaşi fără loc de muncă din cauza crizei coronavirusului au primit banii din şomajul tehnic plătit de stat.

Ministrul muncii, Violeta Alexandru: ”Am avut grijă ca, deşi am fost plecată din ţară, să se facă plăţile la timp şi oamenii să-şi primească fondurile acordate de guvernul Orban pentru ceea ce se numeşte în spaţiul public şomaj tehnic. La ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă) sunt făcute plăţi de 2 miliarde de lei pentru 1,4 milioane de angajaţi. La ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială) sunt plăţi ăn valoare de 430 de milioane de lei pentru aproximativ 130 de mii de profesionişti conform codului civil.”

Dincolo de datele privind şomajul tehnic, datele statistice arată că economia traveresează cea mai dură perioadă pentru angajaţi din 2009 încoace: 400.000 de locuri de muncă au fost şterse din economie în numai 67 de zile, potrivit Ziarului Financiar.