- Pauzele scurte îmbunătățesc concentrarea și reduc stresul.
- Una dintre principalele diferențe între telemuncă și munca la domiciliu este gradul de flexibilitate și structura.
- Telemuncitorii pot avea uneori mai multă libertate în ceea ce privește programul lor.
Munca de acasă a câștigat teren în ultimii ani. Un concept vechi, dar revigorat de tehnologie, telemunca oferă libertate și flexibilitate. Totuși, poate afecta echilibrul între viața personală și cea profesională.
Advertisment
Una dintre principalele diferențe între telemuncă și munca la domiciliu este gradul de flexibilitate și structura. Telemuncitorii pot avea uneori mai multă libertate în ceea ce privește programul lor, având posibilitatea să lucreze de la diverse locații sau să adopte programe flexibile.
Sorin Faur, expert HR: „Munca de acasă vine cu multe avantaje, dar și cu dezavantaje. Vorbim de alienare și înstrăinare, însingurare. În comunitate este un sprijin tacit pe care îl primești de la ceilalți. Vorbim de planul psihologic, uman al relațiilor sociale. Chiar dacă ai o zi mai proastă, colegii te ajută să treci peste pentru că ceilalți au energia pe care tu nu o ai. Acasă nu faci altceva decât să te afunzi în acest sentiment de tristețe, poate e o zi mai grea”.
Recomandări
În plus, un birou dedicat ajută la crearea unei delimitări mentale între muncă și relaxare, un lucru extrem de important atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung. Pe cât posibil, încearcă să eviți, totodată, să te ocupi și de sarcinile casnice în timpul programului de lucru, cu toate că acest lucru poate să fie foarte tentant.
Citește și
- Ce spun pantofii tăi despre tine? 93% dintre oameni cred că încălțămintea influențează prima impresie
- Studenții americani iau plicuri cu miere pentru un sex mai bun. Ce conțin, de fapt, aceste suplimente?
- ZF: Angajații companiilor străine câștigă aproape dublu față de media națională. Investițiile companiilor FIC reprezintă 43% din cheltuielile de capital public