• Satele italiene au fost și ele afectate de exodul rural din secolul XXI, până în punctul în care multe dintre ele nu mai au aproape niciun locuitor.
  • Orașul Sant’Elia a Pianisi vinde case pentru doar un euro pentru a atrage noi locuitori și a reîntregi satele.
  • După cum a relatat portalul de locuințe Idealista, primarul a explicat că cei care cumpără casele trebuie să respecte un set strict de reguli.

Satele din Italia au fost și ele afectate de exodul rural din secolul XXI, până în punctul în care multe dintre ele nu mai au aproape niciun locuitor. Cu toate acestea, situația s-a schimbat în ultimii ani datorită unei inițiative inedite: vânzarea de case pentru doar un euro pentru a atrage noi locuitori și a reîntregi satele.
Un astfel de oraș este Sant’Elia a Pianisi, un mic sat de 1.610 locuitori din provincia Campobasso (regiunea Molise, sudul Italiei), unde opt case au fost puse în vânzare pentru câteva zile la prețul simbolic de un euro.

Procesul de achiziție a proprietății a fost simplificat, iar prețul este foarte avantajos, dar există și taxe pentru cumpărător, potrivit primarului Biagio Faiella, inclusiv un depozit de 5.000 de euro pentru a asigura efectuarea lucrărilor de renovare.

După cum a relatat portalul de locuințe Idealista, primarul a explicat că cei care cumpără casele trebuie să respecte un set strict de reguli, inclusiv să prezinte un proiect de renovare autorității locale în termen de șase luni de la cumpărarea casei. Iar lucrările vor trebui să fie finalizate în următorii trei ani.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

În cazul în care mai multe persoane sunt interesate să cumpere o proprietate, atunci se va acorda prioritate cumpărătorului care prezintă un proiect care utilizează muncitori și materiale locale și, de asemenea, celor care intenționează să finalizeze proiectul în cel mai scurt timp.