Musk și-a dus sprijinul pentru AfD la nivelul următor. Miliardarul a realizat un inteviu cu lidera partidului, Alice Weidel

Elon Musk și-a dus joi sprijinul pentru partidul de extremă dreapta din Germania la nivelul următor, găzduind o discuție în direct cu lidera acestuia, Alice Weidel. Conversația de 74 de minute a vizat politica energetică, birocrația germană, Adolf Hitler, Marte și sensul vieții, scrie BBC.

Cel mai bogat om din lume i-a îndemnat fără echivoc pe germani să susțină Alternative für Deutschland (AfD) în viitoarele alegeri. Aceasta este ultima incursiune controversată a miliardarului din domeniul tehnologiei în politica europeană. Această discuție a fost mult timp pregătită, Elon Musk fiind acuzat de amestec în alegerile anticipate din Germania.

Dar interviul, realizat în limba engleză, a fost, fără îndoială, la fel de mult ca o șansă pentru AfD de a ajunge la publicul internațional prin intermediul platformei X a lui Musk. Cunoscând relația sa apropiată cu Donald Trump, Alice Weidel a avut grijă să își exprime sprijinul pentru președintele ales al SUA și echipa sa. Ea a insistat asupra faptului că partidul său este „conservator” și „libertarian”, dar a fost „încadrat negativ” de mass-media mainstream ca fiind extremist.

Secțiuni ale AfD au fost clasificate oficial drept extremiste de dreapta de către autoritățile germane. O investigație a BBC News de anul trecut a descoperit legături între unele figuri ale partidului și rețele de extremă-dreapta, în timp ce Björn Höcke, unul dintre liderii dreptei dure a partidului, a fost amendat anul trecut pentru că a folosit o expresie nazistă interzisă – deși a negat că a făcut-o cu bună știință.

În timpul conversației, Weidel a declarat că Hitler a fost de fapt un „comunist”, în ciuda anti-comunismului notabil al liderului nazist, care a invadat Uniunea Sovietică. „Nu a fost un conservator”, a spus ea. „El nu a fost un libertarian. Era un tip comunist, socialist”. De asemenea, ea l-a descris pe Hitler drept un „socialist antisemit”. Cu privire la alte chestiuni, ea și Musk au discutat – și uneori au chicotit – despre birocrația infamă a Germaniei, abandonarea „nebunească” a energiei nucleare, nevoia de reduceri fiscale, libertatea de exprimare și „wokeness”.

Exit mobile version