Comisarii de la Protecţia Cosumatorilor au sancționat un mare retailer timişorean după ce în interior au găsit oferte false de Black Friday, mizerie şi alimente ţinute în condiţii improprii.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş a controlat vineri ofertele speciale de produse alimentare şi nealimentare de la magazinul Kaufland Timişoara, promovate în revista proprie, precum şi zona de alimentaţie publică.

În urma verificărilor, comisarii timişeni au constatat numeroase abateri. Astfel, 18 din cele 28 de produse alimentare şi nealimentare, prezentate în revista Kaufland ca fiind oferte de Black Friday, erau comercializate la acelaşi preţ de dinaintea perioadei de campanie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

De asemenea, la toneta de alimentaţie publică plasată în parcare, în vecinătatea întrării in magazin, s-au constatat următoarele: utilizarea unui cuptor necurăţat si neigienizat de mult timp, cu resturi alimentare arse şi cu depuneri în strat gros de grăsime arsă şi folosirea unor grătare electrice şi ventilatoare murdare.

În două vitrine de frig şi una caldă în care erau depozitate diferite sortimente de mezeluri, brânzeturi, respectiv preparate calde, aceste produse nu erau depozitate la temperatura declarată de producător prin eticheta produsului.

Ca urmare a depistării acestor nereguli, echipa CJPC Timiş a aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei şi a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul greşit de temperatură din vitrine şi oprirea temporară a prestării de servicii pentru toneta de alimentaţie publică.