• Netflix caută un manager de produs care să lucreze cu inteligența artificială. Îl plătește cu până la 900.000$.
  • Hollywoodul este închis, iar greva actorilor și scenariștilor continuă.
  • Forbes: Greva ar putea depăși 3 miliarde de dolari în daune economice.

În timp ce grevele actorilor de la Hollywood continuă, Netflix anunță că oferă aproape 1 milion de dolari pentru un job concentrat pe inteligența artificială, scrie Business Insider.

Platforma de streaming are disponibile mai multe posturi și toate sunt bazate pe inteligență artificială. Unul dintre ele este anunțat oficial sub denumirea de manager de produs. Job-ul are o gamă de salarii cuprinsă între 300.000 și 900.000 de dolari.

O altă poziție pentru care compania recrutează este un rol de director tehnic A.I., pentru studioul său de jocuri, pentru care oferă 650.000 de dolari. Fișa postului arată că inteligența artificială va fi folosită în toate domeniile de activitate ale Netflix, inclusiv pentru a ajuta compania să cumpere și să „creeze conținut grozav”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

Actorii și scenariștii își continuă grevele

Dacă Netflix se concentrează pe inteligența artificială, la polul opus, actorii și scenariștii își continuă grevele, care au pus stăpânire peste industria filmului și care au fost provocate, printre altele, chiar de amenințarea tehnologiilor bazate pe inteligența artificială. Ei nu au reușit să ajungă la un consens în ceea ce privește limitele utilizării A.I. Membrii sindicatului au spus că studiourile s-au oferit să plătească figuranților un tarif zilnic de până la 200 de dolari, în schimbul companiilor care fac scanări ce ar putea fi folosite pentru a crea dubluri digitale.

Rămâne de văzut cum va continua această criză, însă, între timp, pentru că nu s-a găsit încă o rezolvare, Hollywood-ul a fost închis oficial. Costul uman a fost deja resimțit. Forbes SUA scrie că mai mulți oameni din industrie sunt profund afectați financiar și au ajuns chiar să își schimbe locuințele cu altele mai ieftine. Unii dintre ei își vând online obiecte din casă pentru a compensa pierderile de venit. În plus, până la final, greva ar putea depăși 3 miliarde de dolari în daune economice, potrivit Forbes.

Citește și