• App Developer, Vr designer, online streamer-ul sau influencer social media sunt la mare căutare.
  • Joburile erei digitale sunt și vor fi foarte bine plătite.
  • Tehnologia informației, robotica și inteligența artificială vor fi cele mai inovative industrii.

Piața muncii s-a schimbat mult din cauza tehnologiei și a social media. Felul în care trăim se reflectă și în joburile care apar noi.

În topul joburilor apărute în ultimii ani se numără livratorul de food delivery, șoferul de ride sharing, operatorul digital de call center, App Developer sau dezvoltatorul de aplicații, specialistul în Social Media, VR designer, telemedicul, online streamer și cea mai populară din ziua de azi – creatorul de conținut sau influencerul.

În viitor, piața IT va suferi cea mai mare schimbare, pentru că trăim în era tehnologiei. Hai să îți dau niște opțiuni de job-uri. De la digital removalist, inginer de control climatic , space tour guide, nanotech manager, consilier digital de wellness, analist în securitate cibernetică, designer de avatare sau inginer biomedical.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Cei care doresc să se reprofileze ar fi indicat să se orienteze către aceste zone și să facă cursuri de specializare în robotică, inteligență artificială, programare și cursuri de alfabetizare digitală new media, securitate sau cibernetică. Iar pentru tineri este important ca sistemul educațional să se reformeze și să pregătească noile generații pentru provocările tehnologice cu care urmează să se confrunte în carieră.