Noua inovație eco în materie de imobiliare: Azure îți printează 3D o casă din materiale reciclate

Tehnologia schimbă și industria construcțiilor. O casă fabricată cu imprimanta 3D e o alternativă accesibilă în fața crizei locuințelor.

Folosește materiale reciclate și promite să construiască locuințe mai rapid și mai ieftin decât metodele tradiționale.

Cât timp durează să se construiască o astfel de casă și cât mă costă?

Casele fabricate cu imprimanta 3D reprezintă o soluție pentru criza locuințelor. De exemplu, în SUA deficitul de locuințe a atins 4,5 milioane în 2022. Și sunt și pe buzunarul tuturor.

Te costă aproximativ 35.000 de dolari. Sunt făcute din materiale reciclate, precum sticle de plastic și recipiente alimentare, combinate cu o rășină polimerică armată cu fibră de sticlă. Aceast lucru nu doar că reduce costurile și impactul asupra mediului, dar și elimină nevoia de materiale de construcție tradiționale, cum ar fi lemnul.

Tehnologia de imprimare 3D permite construirea caselor cu 70% mai rapid și cu 30% mai rentabil decât metodele convenționale. Casele sunt rezistente la scurgeri și insecte. Dar…aceasta ar putea reduce nevoia de forță de muncă, afectând cei aproximativ 8,28 milioane de lucrători din domeniul construcțiilor și industria forestieră din SUA.

În special California, de exemplu, care este grav afectată de criza locuințelor, cu cinci dintre cele mai deficitare orașe din țară, inclusiv Los Angeles. Tehnologia Azure permite livrarea caselor în doar patru săptămâni, iar clienții pot folosi un configurator online pentru a-și proiecta locuințele.

Inovația Azure a fost prezentată recent la expoziția TinyFest, unde a impresionat cu soluțiile sale de locuințe accesibile.

Exit mobile version