Noul director financiar al Pfizer, David Denton, va primi 1,25 milioane de dolari ca salariu de bază anual

Noul director financiar al Pfizer, David Denton, va primi 1,25 milioane de dolari ca salariu de bază anual, a anunțat marți gigantul farmaceutic într-un document de reglementare.

O sumă similară îi va fi acordată lui Denton ca oportunitate anuală de stimulent în numerar țintă, deși aceasta va fi calculată proporțional pentru partea de an lucrată, a precizat compania, potrivit Reuters.

Trăim într-o perioadă de progrese științifice fără precedent, iar Pfizer este o companie care nu are egal în ambiția sa de a face o diferență în viața pacienților. Pentru mine, nu ar putea exista o oportunitate profesională mai mare decât valorificarea tuturor anilor mei de experiență în domeniul financiar și al afacerilor pentru a juca un rol în a contribui la realizarea acestei aspirații, lucrând alături de o echipă performantă care a fost construită pentru creștere și pentru îmbunătățirea randamentului acționarilor”, a declarat David Denton, potrivit unui comunicat al Pfizer.

Pe lângă acestea, Denton, care se va alătura Pfizer pe 2 mai, va primi o plată unică de 5 milioane de dolari și acțiuni restricționate în valoare de 3,25 milioane de dolari și va fi eligibil pentru un credit în valoare de 9,75 milioane de dolari prin intermediul planului suplimentar de economii al companiei.

Denton, care a fost anunțat luni ca succesor al veteranului companiei Frank D’Amelio, se alătură Pfizer de la lanțul de bricolaj Lowe’s Cos.

Conform scrisorii de ofertă de la Lowe’s, când a fost numit în 2018, salariul de bază al lui Denton era de 925.000 de dolari, cu o oportunitate de bonus de 125% din salariul de bază.

Denton îi succede lui Frank D’Amelio, director financiar și vicepreședinte executiv, care și-a anunțat recent intenția de a părăsi Pfizer, după o carieră de 15 ani.

Pfizer Inc. este o corporație americană farmaceutică și de biotehnologie cu sediul în Manhattan, New York City.

Exit mobile version