• Compania Pfizer a emis o retragere de pe piață pentru medicamentele împotriva hipertensiunii arteriale distribuit sub trei denumiri, potrivit companiei.
  • Medicamentele tratează hipertensiunea arterială, care poate duce la probleme cardiovasculare potențial periculoase, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale.
  • Pfizer a recomandat pacienților care iau acest medicament să se consulte cu medicul lor cu privire la opțiuni alternative de tratament.

Compania Pfizer a emis o retragere de pe piață pentru medicamentele împotriva hipertensiunii arteriale distribuit sub trei denumiri, potrivit companiei, informează CNN.

Accuretic și cele două versiuni generice ale companiei Pfizer, distribuite de Greenstone – comprimate de quinapril și hidroclorotiazidă și comprimatele de quinapril HCl/hidroclorotiazidă – sunt cele care vor fi retrase.

Medicamentele tratează hipertensiunea arterială, care poate duce la probleme cardiovasculare potențial periculoase, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Retragerea este voluntară și provine din cauza faptului că tabletele conțin niveluri mai ridicate de nitrozamine, care prezintă un risc de cancer, deși Pfizer a declarat într-un comunicat de presă că „nu există niciun risc imediat pentru pacienții care iau acest medicament”.

Compania a precizat că nu are cunoștință de niciun raport cu privire la efecte adverse rezultate în urma utilizării medicamentelor și a adăugat că produsele au un profil de siguranță stabilit de mai bine de 20 de ani, potrivit comunicatului.

Pfizer a recomandat pacienților care iau acest medicament să se consulte cu medicul lor cu privire la opțiuni alternative de tratament.

Hipertensiunea arterială este o problemă în creștere: numărul persoanelor de peste 30 de ani cu această afecțiune s-a dublat în ultimii 30 de ani, potrivit unui studiu din 2021.