• Continental este o companie internaţională, care produce componente auto
  • Are 20.000 de angajaţi în România, dintre care cam 10.000, în Timişoara
  • În 2019, Continental a avut o cifră de afaceri de aproape un miliard de euro

Să ştii că nu e criză peste tot. Încă se fac angajări. Şi nu puţine. Îți dau acum un exemplu. Compania Continental are 250 de posturi vacante.

Atât pentru muncitori cât şi pentru ingineri, economişti şi specialişti în resurse umane. Lucia Brădean îți spune exact ce caută firma.

Lucia Brădean, Head of HR Country Continental România: „La Continental, oportunităţile de carieră sunt diversificate. Căutăm atât personal pentru producţie, cât şi personal cu studii superioare. Când ne referim la cel cu studii superioare ne gândim atât la partea tehnică, ingineri, cât şi la departamentele suport: financiar şi resurse umane”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Practic, Continental se reinventează în această perioadă. Ţine cont de evoluţia tehnologică şi de cerinţele clienţilor. Aşa a reuşit să funcţioneze la capacitate maximă, chiar şi în pandemie.

Lucia Brădean spune că pentru asta este nevoie şi de o reinventare a angajaţilor. Aşa a apărut programul “Transformation”, o adaptare a vechilor joburi, la noua piaţă.

Lucia Brădean, Head of HR Country Continental România: „Poziţiile pe care mai demult le ştiam normale într-o companie, trebuie să se adapteze la noua tendinţă pe piaţă, la ce-şi doresc producătorii de maşini. Ce înseamnă şi mai precis? Dăm exemplu un mecanic. Va trebui să înveţe, nu doar să fie mecanic, aşa cum ştia el acum 10 ani, ci va trebui să înveţe să lucreze cu diverse utilaje. Ce face Continenantal pentru acest lucru? În această perioadă desfăşoară un program intens de training, prin care îi ajutăm pe oameni să se adapteze noilor condiţii de pe piaa de muncă.”

La nivel european, 20.000 de angajaţi se vor reprofila, în următorii ani. Cum? Prin traininguri şi cooptarea de noi membri în echipă.