• În pandemie numărul noilor firme înființate a scăzut cu 21% față de 2019
  • În ianuarie-octombrie 2020 – 92.179 de noi firme au fost înregistrate
  • În 2019, 116.920 de noi firme au fost înființate
  • Sebastian Roncea a mers contra curentului, a deschis un magazin cu produse din piele
  • În trei zile de la deschidere și-a făcut banii de chirie
  • Clienții preferă produsele unicat și personalizate

Pandemia a descurajat antreprenorii. Anul acesta numărul firmelor noi pe piață e redus cu 21% față de 2019, arată datele de la Registrul Comerțului.

În România, în perioada ianuarie – octombrie, au fost înregistrate peste 92 de mii de firme noi, față de aproape 120 de mii apărute în aceeași perioadă a anului trecut.

În Brașov scăderea este de 26%. Sebastian a mers contra curentului și a deschis un magazin cu produse din piele, în centrul orașului. Primele sale creații au fost papioanele.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

În primele trei zile de la deschidere a reușit să câștige banii pentru chirie. A investit peste 5.000 de euro pentru locație și mobilierul din magazin, dar și multe nopți nedormite în atelier. El face toate produsele: de la curele, papioane, genți, pălării.

Sebastian Roncea: „Ce mi-a dat curaj este că am încredere în mine, în ce fac, în produsele mele. Pe fiecare client îl fac să se simtă unic, vine la atelier povestim, alegem pielea, toate combinațiile. La final se poate personaliza produsul cu inițiale, un nume, un mesaj drăguț. Am zis că risc într-o zi și pot să fiu fericit toată viața.”

Prețurile variază între 50 și 20.000 de lei. Are în plan să creeze o geantă de voyage în valoare de 15.000 de euro. Face chiar și interioare de mașini sau elicoptere.