O cafenea din Bucureşti acceptă plata cu criptomonede

  • Un coffeshop din Capitală acceptă plata cu criptomonede
  • Poți să plătești cu Bitcoin și eGOLD la cumpărăturile online
  • În curând vei putea face plata și în magazin, la POS

Coffeeshop-ul viitorului a ajuns în prezent. Acum poţi să îţi plăteşti şi cafeaua în criptomonede.

Pentru moment poți să plătești cu Bitcoin și eGOLD doar la cumpărăturile online, însă în curând, s-ar putea chiar de săptămână viitoare, vei putea să plătești în același mod și fizic, la POS. Este adevărat, pentru moment există un vid legislativ, îmi povestea managerul cafenelei. Firmele din România și din Uniunea Europeană nu pot încă accepta plata în crypto currency. Prin urmare, clientul plătește în criptomoneda aleasă, apoi criptomoneda intră în procesatorul de plăți, care apoi trimite în conturile firmei echivalentul în lei.

„L-am implementat, mai degrabă, nu gandindu-ne că ne vă aduce un foarte mare profit acum, ci mai degrabă ca rol de educație. Vrem cumva să normalizăm ceea ce în viitorul apropiat va fi day to day life. Hopefully săptămână viitoare o să avem disponibilă plata în crypto și în cafenele, în spațiile fizice”, a spus Alexandru Aron, manager Beans and Dots.

Iulian deține Ethereum, eGOLD și alte câteva criptomonede mici. Este încântat de ideea de a plăti cu criptomonede și crede că toate business-urile ar trebui să se adapteze în acest sens.

„Sincer așteptam asta de vreo doi ani de zile, să zic așa, de când am descoperit eu criptomonedele. E interesant și mult mai simplu să-ți gestionezi un portofel virtual, digital și să ai toți banii acolo și să poți să plătești peste tot cu câte o criptomonedă”, spune Iulian.